Jup, ainakin yyritän kertoilla lyhyesti kuulumisia.

Käytiin viikolla vaarin mökillä. Tai tuo vaari on siis mieheni isä ja hällä on pikkunen pirtti tuolla naapuripitäjässä, joen rannassa. Siellä me punkattiin yksi yö ja hoidinne kahden päivän aikana nurmikonleikkuun, sahasimme auton peräkärryllisen puita, elimme eräelämää ja yritimmä tehdä kaikkee pientä siellä välissä. Vahinko että eka päivän satoi. Olisimme saaneet enemmänkin aikaan mökillä jos olisi ollut aurinkoisempi sää. No, lomailemaanhan sinne mentiin, ja tekeen niitä polttopuita.

Muksut kävi räpiköimässä nopeesti uimamontulla. Poika sai siellä opetuksen, joka ei varmaan hevin unohdu. Kas kun tuo pikakiitäjä ei ottanut varoituksia todeesta ja yritti juosta siellä vedessä. Senhän tietää, mitä tasapainolle käy kun nokka menee kovempaa kuin kroppa. Sinne se mulahti kylmään veteen naamalleen ja heti perään uudelleen. Joutu sen verran syvään veteen, että jos olisi saanut jalat alleen kunnolla niin vettä olisi ollut leukaan asti. Mutta pojalle tuli hätä ja vajosi yhä uudestaan pinnan alle. Siskonsa meni auttaan ja sai pidettyä pinnalla ja isäntä haki pois kummatkin. Pelästys oli kauhea pojalle, ja me rauhoiteltiin sen minkä osattiin. Kun tilanne rauhottu ja oltiin jo autossa, poika tuumas että oli liukkaita kiviä ja jalat ei saanu otetta pohjasta, onneks ei käyny pahemmin. Niinpä.

Eilen taas käytiin mun porukoilla. Autoin äitiä järjestämään vaatekomeron. Löytyi paljon sellaisia pöytäliinoja, sänkyvaatteita ja ja tavaroita, joita äiti luuli menettäneensä palossa. Siitäkin on jo aikaa nelisen vuotta. Kerron tapauksesta joskus myöhemmin, muistuttakaa jos unohdan. Minäkin sain muutaman liinavaatteen itselleni, muunmuassa muutaman pellavaliinan, joka ei sopinut minnekkään porukoilla, mutta jolle minulla on käyttöä. Kunhan nyt saan taas raivattua nuo tavarat tuolta.

Illalla sitten käytiin porukalla täällä kun.. kaupungilla ja läheisellä festarialueella keräämässä pulloja ja tölkkejä. Jollain tavallahan ne rahat lomareissuun on kerättävä ja koska budjetti on tiukkaa, eikä tilille kopsahtavasta rahasta jää säästöön, niin näinhän sitä ropoja matkakassaan saa. Tosin ei ole kiva kun lapset näkee tän maailman nurjan puolen. Mutta neitipä oli niin keskittynyt siihen keräämiseen, ettei jäänyt kummasteleen ihmisten toilailuja. Tosin kehoittihan tuo jotain nuorisojoukkoa jatkamaan juhlimista, että on sitten kerättävää. Ja joku tyttönen piti meidän neitiä sitkeenä sissinä, kun jaksoi noin ahkerasti kerätä.

Mutta nyt päätän raporttini tähän ja lähen juomaan kahaveeta. pitää saaja aivotkin toimiin tälle päivälle

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE! Olokaahan ihmisiksi, vaikka hauskaa viettäisittekin ;)