blogiani, saati jättänyt lukematta seuraamiani blogeja. Asia on vain niin yksinkertainen, etten ole liiemmin kerennyt kirjoittamaan mitään. Juu-u, ajanpuute on vaivannut ja kunnolla ja se, ettei oikein koulutehtävien tekemisestä mitään tule jos vain roikun netissä. No kuitenkin, kaksi tehtävää on nyt tehty! WOHOO! (saa tuulettaa!) Toinen tehtävä oli tästä varhaiskasvatuksesta 13 kohdan pohdintatehtävä. Kysymyksinä muunmuassa, Mitä on varhaiskasvatus? Mitä tarkoitetaan sisäisillä orientaatioilla ja miksi niitä tarvitaan? Ja niin edelleen. Kysymykset olivat sinällään ihan simppeleitä, kaikki vastaukset löytyivät oheisesta tiedostosta. Silti olin aivan solmussa ja hiestä märkänä, kun yritin näihin ja muihinkin kysymyksiin löytää vastauksia. Saati, että ne piti vielä sisäistää ja kertoa omin sanoin.

Toinen valmis tehtävä taas käsitteli aiheita, mirä on leikki? Leikin teoria? Leikin ohjaus, mihin sitä tarvitaan? Ja Miksi lapsi ei leiki? Arvatkaas kuka oli taas ihan soikeena ja mutkilla sekä öönä ääpisen laijalla. En minä tietenkään! Tulipahan etsittyä sitten tietoa vaikka minkälaisista kirjoista ja guuglettamalla. No se on tehty ny. Ja kummatkin on lähetetty opettajalle.

Seuraava etätehtävä, jonka kimppuun aion heittäytyä, koskee  tätä lapsi ja perhetyön uutta vakea Ja toinen tehtävä olisikin tehdä seurakunnan kerhotoimintasuunnitelma vuodeksi. Että näihin minä sitten uppoudun seuraavaksi hikoilemaan.

En minä kuitenkaan ole koko viikkoa tehtävien parissa suorittanut. Onhan se perhe minullakin. Tuossa perheenä tienattiin vähän päälle 80 euroa keräämällä juhannusta juhlivan kansan pulloja ja tölkkejä. Saatiin muuten saaliiksi yli 400 tölkkiä ja noin 80 pulloa. Emmekä olleet kuin 4-5 tuntia iltapäivän tai iltayön aikana keräämässä. Juu, ei saa kauhistella. Muksut tätä ite halus.Olen sitä mieltä, että tämä on oikeastaan oivallinen tapa lasten oppia, että raha pitää ansaita, se ei vain tule jostain. Meillä ollaan niin onnellisia siitä, että nyt on lomarahat ansaittu. Vielä kun tiedettäis, saadaanko milloin lähetyksi.

Muuten tässä ollaan ihan helteitä pidetty perheen kanssa. Uimassa käytiin ja alakerran naapuriinkin yritän tutustua muutenkin kuin vaan sitä hyvää päivää myöten. Ihminenhän hänkin on ja niin pois päin. Tajusin näet, että se on aika paljon minusta kiinni, miten saan niitä uusia tuttavuuksia. Tosin näyttää se olevan vaikiaa mulle tuo tutustuminen uusiin ihmisiin. Täysin hukassa olen, kun en tiedä, miten päin olla ja mistä puhua. En käy missään rahallisista syistä, en oikeastaan tunne ketään.. Oonko minä tosiaan näin eristäytyvä tyyppi?

Mutta nyt pitäisi mennä pesemään yksi matto vielä, ennenkuin tämä helle taas näännyttää minut. Mulle näin kuuma ei oikein sovi, tulee pää kipeeksi joka välissä ja muutenkin turhan tukala olla. Mutta ei saisi valittaa, kun kerrankin tarkenee, eikä palele.

Kaikille hyvää viikonloppua ja muistakaa myös levätä näillä helteillä. Tämä akka kuittaa tältä erää ja tulee taas kurkkimaan teidän kuulumisia, jos kerkee, sittenkun kerkee.

Moi!