Oikeesti kiire! Siis opiskelun saralla ja vähän muunkin. Olen tämän viikon nyt ollut työharjoittelussa seurakunnalla, päiväkerhopuolella. Kiire on, vaikka työpäivä alkaa vasta klo 9. Minä nimittäin vein tänään pojan eskariin ja kävin kaupassa sitä ennen. Kaupassa meni vähän reippaammin aikaa, kuin tavallisesti. Tai siis, äh.. (jospa yrittäisi itsekkin selvitellä tähän nyt juttuja..) Poika oli eskarissa vähän yli 8 ja autolla oltiin liikkeellä, onneksi. Täällä kun sattuu olemaan sikaliukas keli, saa töpötellä aivan kuin olisi huonot housussa ja lisää tulossa. No kuitenkin.

Kaupalla olin 20 min yli 8 ja kaupassa kesti hetken, ennenkuin löysin kaikille sopivat sapuskat. Meillä opetellaan elämää täysin laktoosittomalla ruokavaliolla. Tai siis tyttösemme tarvii laktoosittoman ruokavalion. Hän näes kävi maanantaina labbiksessa kokeissa. Tutkivat keliakian ja laktoosi-intoleranssi epäilyt. Tytöllä kun kun on ollut maha kipeä jo kuukauden yhteen kyytiin ja se intoleranssihan se sieltä löytyi. pistemäärä oli 4,9. Osaako joku muuten kertoa, mikä on se korkein luku?  Keliakiaa tuskin on, mahankipu kun on lakannut nyt kokonaan kun ei ole laktoosia saanut sisuksiinsa. Tosin varmastihan tuon keliakiajutun tietää vasta kahden viikon kuluttua, silloin tulevat tulokset. Tuli muuten kiva lisä ruokamenoihin. Laktoositon maito kun sattuu maksamaan melkein euron enemmän mitä normi maito.

Niin, ja pojalla on edelleen astmaepäily päällä. Sekin kävi labratestissä maanantaina, puhaltamassa mittariin. PEF- mittaukset alkaa, kunhan mittari vapautuu ja saadaan sellainen kotiin. Sitten puhallellaankin seuraavat kaksi viikkoa ja mittaillaan puhallustuloksia sekä kirjoitellaan niitä muistiin. Inhalaattori on jo käytössä ja auttaa kyllä poikaa kovasti.

Niin ja jatketaan siitä alkuperäisestä aiheesta, ruokakassin kanssa olin autolla varttia vaille 9 ja silloin oli jo kiire seurakuntakodille, etten vaan myöhästy. Ostokset siis odottivat autossa sen aikaa kun työharjoittelussa olin. Huomenna pitäisi lähteä sitten oman ohjaajan kanssa tuonne sivukylän päivikseen. Puuh! Sieltä lähdetään kotimatkalle noin klo 4 ja kello 5 pitäisi olla jo seuraavassa paikassa. Syödäkkin pitäisi välissä keretä. Tiukalle menee. Onneksi saimme lapsille hoitajan huomiseksi, olemme nimittäin kumpikin siellä (minä ja isäntä) varhaisnuorten kerhossa puoli seitsemään illalla.

Minä muuten harkitsen kovasti lainaavani harley parkinsonia kunnalta seuraaviksi kolmeksi viikoksi. Isäntä kun tarvitsee auton oman työharjoittelunsa takia ja nuin lipakoilla keleillä minä en yksinkertaisesti lähde kävellen minnekkään. Konttaan mieluummin! Pakkohan minun on jotenkin tuo kilometrin matka kulkea, ja vielä mennen tullen. Voisin muuten heti huomenna soittaa k.o. asiasta.. Pitäkää peukkuja, että onnistuu..

Nyt pitäisi oikeastaan lopettaa ja alkaa kirjoitella raporttia siitä kirkkovaltuuston kokouksesta, johon osallistuin. jos vaikka saisin ennen viikonloppua valmiiksi. Ja sitten pitäisi suunnitella jo kovaa kyytiä näyttöjä ja huomiselle illalle hartaus ja.. Minen millään kerkeä! Perhekin tarvitsee minua ja joitakin kotihommia ei yksinkertaisesti voi siirtää..kuten pyykit ja ruoka ja  tiskit ja ja... Apua! Eikä isäntäkään pysty kaikkea yksin tekemään, silläkin kun on koulua ja näyttöjen valmistelua.. juu ei auta.

*siirtyy muihin hommiin tästä koneelta* Ai niin, Toivotaan nyt ettei se ihme ihottuma taas riemastu tästä ressimäärästä. Mut juu moi ny kuitenkin ja pärjäilkää!