kokeilee äiteensä hermoja! Ärrr. Taas tuli tytsille uusi rangaistus, jäi ilman iltasatua. Kyse oli alkujaan ihan pienestä asiasta. Isäntä tuossa käski iltapäivällä tytön pukea nallelle päälle ne vaatteet, jotka sillä oli. Kyseessä siis nalle puh, jonka paita pitää sitä kasassa. Eihän tyttö kuunnellut kun yritimme selittää että rikki se on ja se punanen paita pitää sen koossa ettei tarvi hajottaa lopullisesti. Ei uskonu ei, vaikka itse näki. Huusi ja riehui ja nimitteli minua ja isäntää. Nyt illalla sama juttu. Kerkesin vielä varoittaakkin, jottei tuo käytös lopu niin jää ilman iltasatua. Siitäkös tyttö äläkän nosti! Pakkohan tuota oli sanojensa takana seistä, en antanut vieläkään periksi. Oi voi, tyttö parka. Jospa tuo jossain välissä alkaisi ymmärtää, ettemme me niin mielellämme anna hänen, ja poitsun, rikkoa tavaroita. Se nimittäin meinaa olla ongelma. Kumpikin särkee tavaroitaan aika ahkerasti, vaikka eivät uusia kovin usein saa. Yleensä jouluna ja synttärinä vain. Tai jos ovat itse ostaneet omilla rahoillaan. Mitenkö saavat rahat? Keräämällä pulloja ja välillä saamalla ihan pientä "palkkaa" pikku työstä tuolla mummulla ja papalla. Mitä  työtä? Pikku risujen ja keräys nurmikolta ennen nurmikonleikkuuta esimerkiksi.

Ja sit muihin jorinoihin.. Leivoin eilen pizzaa kolme pellillistä. Nyt taas tietää, että eilinen otti koville kun tänään tuli nukuttua tosi myöhään.Heräsin vasta yhdeksältä! Yleensä olen jo kahdeksan aikaan ylhäällä arkisin, viimeistään puoli yhdeksältä kampean itseni ylös ja nuokin tuntuvat niin kovin myöhäisiltä ajankohdilta, että. Oikeestaan ihan kiva nukkua kauon, mutta nyt ei nukuta, haukotuttaa kylläkin.

Huomenna on pojan eskariin tutustuminen, saa nähdä kuinka siellä menee. Samoin isännällä on pääsykoepäivä huomenna siellä koulussa, jonne on hakenut. Kaiken maailman psygologisia testejä, ryhmätilanteita ja yksilöhaastatteluja. Minua taitaa huominen jännittää enemmän kuin isäntää ja poika oli soikeena oman jännityksen kanssa. Mitähän siitäkin päivästä tulee?

Aa, olihan muuten pojalla tänään hammashoitajalla käyntikin. Ei ollu yhtään reikää, vaikka minä sitä etukäteen pelkäsin. Hampaita vaan on tulossa lisää tuonne taakse, ei siis ihme jos poika on sanonut et suu on kipee. Ja minä kun olin niin huolissani, et reikiähän siellä. Tiietään kyllä sekin, että pojalla tulee sitten raudat, kun hampaat on vaihtunut pysyviin. Purenta on näes väärinpäin. Mutta on siihen vielä aikaa, onneksi. Eivätkä ne raudat mitään kivoja ole. Minullakin kun on ollut aikanaan.

Mutta kun nyt näyttää siltä, ettei pahemmin väsytä, niin otampas taas tuon lukukirjan nokan alle ja alan pänttäämään tietoa; miten autan tunnevammaista lasta. öitä.